TERDETIK RASANYA

‘Kenapa lah susah sangat nak buat Sales ni? Nanti target tak achieved lah, pendapatan tak seberapa’ ‘Orang lain boleh buat kenapa tidak pada diri ku ini? Koman sangat ke aku ni?’ ‘Jumpa orang saja asyik gugup saja, bila sembang dengan kawan-kawan boleh plak tak ada gugup tu pula’ Fikirkan dan renungkan semula ‘Asyik kena mandi sahaja, nanti kena mandi balik’ ‘Baru seminggu lepas di … [Read more...]

123 total views, no views today

5 LANGKAH ATASI KEGAGALAN DALAM MENJUAL

Ada masanya kehampaan dan kekecewaan akan berlaku dalam hidup kita apabila melakukan jualan. Macam orang putus cinta sahaja mulalah membawa diri entah ke mana melayan perkara-perkara negatif yang sepatutnya tidak dilayan dan dilakukan dengan sewenang-wenangnya. Walaupun lumrah kehidupan namun jika dilayan yang amat sangat perkara yang negatif ini sudah tentu boleh merosakkan karier, pendirian dan … [Read more...]

106 total views, no views today

SERONOKNYA DAPAT HADIAH

Dari Aishah beliau berkata ‘Rasulullah SAW menerima hadiah dan membalasnya’ (Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim). Tidak dinafikan semua orang amat suka menerima hadiah atau cenderahati walaupun diketahui ada hadiah yang diterima nilainya tidaklah semahal mana. Tapi atas dasar suka dan seronok menerima hadiah apa saja yang diberikan terus-terusan diterima dengan hati yang terbuka. Kalau kita … [Read more...]

110 total views, no views today